Sastojci:
2 šolje (250 ml) bademovog (ili običnog)
brašna (u originalnom receptu su koristili bademovo brašno)
3/4 kašičice soli
1 kašika suvog ili svežeg bosiljka
1 kašika maslinovog ulja
2 kašike vode
Priprema:
Pomešati brašno, so i bosiljak u posudi. U drugoj, manjoj posudi izmešajte
maslinovo ulje i vodu, pa dodajte u mešavinu sa brašnom i mešajte dok se svi
sastojci ne sjedine.
Od testa formirajte kuglicu, pa je stavite između dva komada
masnog papira za pečenje, pa izvaljajte u disk ili pravougaonik debljine 0,5
cm. Skonite gornji komad papira, pa premestite izvaljano testo i donji deo
papira u tepsiju. Tu testo izrežite na kvadratiće sa nožem ili rezačem za
pizzu. Pecite ih u prethodno zagrejanoj rerni na 180C 9 do 11 minuta dok ne
porumene. Izvadite iz rerne i ostavite da se ohlade – 20-tak minuta.
Ovi krekeri se mogu koristiti uz sledeci sos:
Sastojci:
2 do 3 čena belog luka
6 svežih listova
bosiljka
1 šolja pekan oraha
1/3 šolje maslinovog ulja
230 gr krem sira
½
šolje narendanog čedar ili parmezan sira
biber.
Beli luk naseckajte, pa lagano ispržite na maslinovom ulju,
naseckajte bosiljak, pa sve sastojke izmešajte u blenderu ili seckalici za
hranu. Služite sa sveže pečenim krekerima.
Za
to vreme pripremite umak. Trebaće vam: 2 do 3 čena belog luka, 6 svežih
listova bosiljka, 1 šolja pekan oraha, 1/3 šolje maslinovog ulja, 230
gr krem sira, ½ šolje narendanog čedar ili parmezan sira i biber.
Beli luk naseckajte, pa lagano ispržite na maslinovom ulju, naseckajte bosiljak, pa sve sastojke izmešajte u blenderu ili seckalici za hranu. Služite sa sveže pečenim krekerima.
Read more at http://lifepressmagazin.com/kulinarstvo/brzi-jednostavni-recepti/brzi-krekeri-od-bosiljka/#IwDRZpAkXczaK7xT.99
Beli luk naseckajte, pa lagano ispržite na maslinovom ulju, naseckajte bosiljak, pa sve sastojke izmešajte u blenderu ili seckalici za hranu. Služite sa sveže pečenim krekerima.
Read more at http://lifepressmagazin.com/kulinarstvo/brzi-jednostavni-recepti/brzi-krekeri-od-bosiljka/#IwDRZpAkXczaK7xT.99