Potrebno:
U istoj serpi izdinstati sitno seckan luk sa pola kg mlevenog mesa, samo koliko da se meso razbije, oko 15 min.Sipati ga preko patlidzana i luka, prekriti alu folijom i staviti u rernu.
tri srednja patlidzana
3-4 glavice crnog luka
1 paradajz
500 g mlevenog mesa
Priprema:
Patlidzane oprati, preseci po duzini na pola i poslagati u tepsiju.
3 vece glavice crnog luka izrendati na seckalici i staviti da se izdinsta sa maslinovim uljem.
Od zacina dodati zacinsku so i malo aleve paprike.
Kad je luk dobro izdinstan dodati na sitne kockice iseckan paradajz i papriku.
Sve sipati na patlidzane u tepsiji

Jelo se pece oko 45min-1h, na 250C. Pred kraj skinite foliju i zapecite.
Moj predlog za posluzivanje :
uz patlidzan napravite bukovace u rerni, zacinjene aromaticnim travama, belim lukom i maslinovim uljem i pripremite salatu od sezonskog povrca, kupus, zelena, krastavci, paradajz i paprika zacinjeni limunom i maslinovim uljem
Нема коментара:
Постави коментар