четвртак, 16. јануар 2014.

Pileća krem čorbica sa karfiolom, brokolijem i pečurkama

Zahvaljujemo Katarini Miletić na receptu

         "Danas baš nisam imala ideju šta bih mogla da jedem. 
Otišla sam u Maxi, kupila karfiol, brokoli i šampinjone s namerom da ih pečem u rerni. 
Onda sam poželela nesto čorbasto, pa se setim da sam na blogu videla
 recept za paradajz čorbu i reših da napravim nešto slično. Nisam imala predstavu kako 
će da ispadne, a ispalo je savršeno."


Sastojci:

    300gr pilećeg belog mesa
    srednja glavica karfiola
    brokoli
    pola pakovanja šampinjona
    glavica crnog luka
    laneno ulje (manja supena kasika)
    so


Crni luk, šampinjone i belo meso iseckati na kockice, a karfiol i brokoli iscepkati na cvetove. U šerpi, na lanenom ulju dinstati luk, šampinjone i belo meso. Posle pet minuta dodati karfiol i brokoli. Kad su karfiol i brokoli skuvani, iz šerpe izvaditi belo meso i odliti malo vode (vodu ne prosipati). Ne mora sve, nešto mesa može i da ostane. Štapnim mikserom ispasirati karfiol, brokoli i šampinjone, pa u šerpu vratiti vodu u kojoj su se kuvali. Promesati i vratiti na vatru da se prokrčka neka 2-3 minuta. Piletini iz čorbe sam dodala kupus salatu i dobila kompletan ručak.

Нема коментара:

Постави коментар