Zahvaljujemo Katarini Miletić na receptu
"Danas baš nisam imala ideju šta bih mogla da jedem.
Otišla sam u Maxi, kupila karfiol,
brokoli i šampinjone s namerom da ih pečem u rerni.
Onda sam poželela nesto čorbasto, pa se setim da sam na blogu videla
recept za paradajz čorbu i reših
da napravim nešto slično. Nisam imala predstavu kako
će da ispadne, a ispalo je
savršeno."
Sastojci:
300gr pilećeg belog mesa
srednja glavica karfiola
brokoli
pola pakovanja šampinjona
glavica crnog luka
laneno ulje (manja supena kasika)
so
Crni luk, šampinjone i belo meso iseckati na kockice, a karfiol i brokoli iscepkati na
cvetove. U šerpi, na lanenom ulju dinstati luk, šampinjone i belo meso. Posle
pet minuta dodati karfiol i brokoli. Kad su karfiol i brokoli skuvani, iz šerpe
izvaditi belo meso i odliti malo vode (vodu ne prosipati). Ne mora sve, nešto
mesa može i da ostane. Štapnim mikserom ispasirati karfiol, brokoli i šampinjone,
pa u šerpu vratiti vodu u kojoj su se kuvali. Promesati i vratiti na vatru da
se prokrčka neka 2-3 minuta. Piletini iz čorbe sam dodala kupus salatu i dobila
kompletan ručak.
Нема коментара:
Постави коментар