недеља, 12. јануар 2014.

Pljeskavice od sitne rečne ribe

Ova riba nije skupa, a još ako ne znate da je jedete- zbog kostiju , evo predloga:

1kg ribe-babuška (babuška,deverika,amerkanac... bilo koja sitna riba)
morska so
biber
aleva paprika (može i ljuta-gruvana)
peršunov list
soda bikarbona (pola kašičice)
2 manje glavice crnog luka
2 belanca
malo maslinovog ulja (za lakše formiranje pljeskavica)

Svežu ribu očistiti i odstraniti glave ,(glave možete ostaviti za riblju čorbu).
Ribu samleti na maši za mlevenje mesa.
Očistiti crni luk, iceći na krupne kriške i pomešati sa ribom.
Sve još jednom ponovo samleti na mašini za meso.
Dodati so,biber, alevu, sodu bikarbonu i belanca.
Ostaviti par sati u frižideru.
Na papir za pečenje poređati pljeskavice koje ste nauljenim rukama formirali. Peći 15minuta na 250 C, a zatim jos 15minuta na 180 C.
pre pečenja       posle pečenja
Uz pjeskavice odlično ide grilovani patlidžan preliven sokom od (limuna, čena belog luka ,soli maslinovog ulja i peršuna), uz kupus salatu...mmmmm, prijatno.

Recept je od neke Bomide,ali sam ga probala i fantasticne su pljeske...

RECEPT POSLALA SLADJANA STANKOVIĆ!
Slađo, hvala, nadamo se i slici uskoro :)

Нема коментара:

Постави коментар