Ova riba
nije skupa, a još ako ne znate da je jedete- zbog kostiju , evo predloga:
morska so
biber
aleva
paprika (može i ljuta-gruvana)
peršunov
list
soda
bikarbona (pola kašičice)
2 manje
glavice crnog luka
2 belanca
malo
maslinovog ulja (za lakše formiranje pljeskavica)
Svežu ribu
očistiti i odstraniti glave ,(glave možete ostaviti za riblju čorbu).
Očistiti
crni luk, iceći na krupne kriške i pomešati sa ribom.
Sve još
jednom ponovo samleti na mašini za meso.
Dodati
so,biber, alevu, sodu bikarbonu i belanca.
Ostaviti
par sati u frižideru.
Na papir za
pečenje poređati pljeskavice koje ste nauljenim rukama formirali. Peći 15minuta
na 250 C, a zatim jos 15minuta na 180 C.
pre pečenja posle pečenja
Uz
pjeskavice odlično ide grilovani patlidžan preliven sokom od (limuna, čena
belog luka ,soli maslinovog ulja i peršuna), uz kupus salatu...mmmmm, prijatno.
Recept je
od neke Bomide,ali sam ga probala i fantasticne su pljeske...
RECEPT POSLALA SLADJANA STANKOVIĆ!
Slađo, hvala, nadamo se i slici uskoro :)
Slađo, hvala, nadamo se i slici uskoro :)
Нема коментара:
Постави коментар