субота, 11. јануар 2014.

Hrono HLEB

(Recept preuzet od Dragane Djordjevic)

1 шоља јечменог брашна
1 шоља ражаног брашна
1 шоља хељдиног брашна
3 шоље интегралног пшеничног брашна
1 шоља овсених пахуљица
1 каш.соли
мало сусама
семе сунцокрета
семе лана
1/2 прашка за пециво ( не мора ако не желите или не смете )
1.5 шоља уља
топла вода
У чинију за мешење убаците све врсте брашна, со, прашак за пециво, овсене пахуљице и семење. У средину сипате уље и уз додавање топле воде умесите тесто.Не сме бити претврдо, већ да се престане лепити за прсте.Оставите га да одмори 15 минута и формирајте векну.Положите је у добро намашћен калуп, исеците укосо по врху.Премажите мешавином уља и воде и поспите семењем по жељи.( бундевиним, сунцокретовим, ланеним, сусамовим и тд).Печете векну на 225-250 степени око 40-50 минута.При крају можете заштитити површину хлеба алу-фолијом да не изгоре семенке.Хлеб је готов након што штапић који сте гурнули у његову средину изађе сув.Хлеб оставите на жичаној решетки да се потпуно охлади.



Na grupi je bilo i dodatnih komentara, naravno :) pa smo tako dosli do nekih dodatnih predloga (jer ovaj hleb jos nismo isprobali): umesto pahuljica staviti mekinje! :)

Probajte pa javite utiske!!! 

Нема коментара:

Постави коментар