понедељак, 23. септембар 2013.

Ovseni hleb

I tako ja uradih intoleranciju da bi sebi jos malo zakomplikovala zivot :) Salim se, ideja mi je bila da ubrzam rezultate...I ta intolerancija pokaze da od svih zitarica smem jesti jedino i samo OVAS. Pomislih "Na sta ce da lici taj hleb da mi je da znam", ali pravo da vam kazem ispao je superrrrrrr :)

Sastojci:
2 solje (od 250ml) ovsenog brasna
2 solje vode
prasak za pecivo, mada sam ja stavila sodu bikarbonu
so
cudesna mesavina zrnevlja :)

Postupak:
Cudesna mesavina zrnevlja je mesavina svega i svacega sto vi volite i smete da jedete. U mom slucaju su to sirov badem, laneno seme, susam, kim i origano ali se moze svakako staviti i bilo sta drugo. Sve lepo isitnite u blenderu i cuvate u staklenoj tegli. Ipak jedna napomena, ne cuvati predugo (sto znaci ne praviti mnogo odjednom) jer lan jako brzo uzegne.


Sve sastojke smutite i dobijete jednu retku masu, malo guscu od smese za palacinke.


Ostaviti smesu da stoji nekoliko sati, da brasno lepo upije vodu. I onda je spremno za pecenje. Ja sam stavila u silikonske kalupe, ali mozete peci kako god vama odgovara.


Ovakav hleb vrlo malo naraste tokom pecenja, ali je ispao jako jako mekan. Iskreno nisam ocekivala.

Eto pa probajte.

4 коментара: