четвртак, 16. јануар 2014.

Tikvice na mediteranski način

Zahvaljujemo se Danijeli Kalman Gluteša na receptu

Tikvice na mediteranski način poslužiće kao odličan prilog nekom mesu za ručak
3-4 tikvice
1zelena paprika
1crni luk
1/2 solje ulja
2 -3 čena belog luka
200 grama paradajz sosa
Čaša vode
Jedna kašika kulinata
1/2 kašičice kumina
So, biber
10 zelenih maslina
2 kašike peršuna

Iseći tikvice na male kockice.
Papriku iseći na rezance kratke, srednje širine .
Crni luk iseći na kockice.

Ispržiti tikvice i papriku na četvrtini šolje ulja.

Crni luk dinstati u drugom tiganju na drugom delu ulja, pa dodati beli luk, paradajz sok, vodu i kulinat. Začiniti kuminom. Kuvati par minuta, pa spojiti sa dinstanim povrćem.
Kuvati 7 do 10 minuta, probati pa dodati so i biber po potrebi.

Pred kraj dodati masline i peršun.

Нема коментара:

Постави коментар