Zahvaljujemo se Danijeli Kalman Gluteša na receptu
Tikvice na mediteranski način poslužiće kao odličan prilog nekom mesu za ručak
Tikvice na mediteranski način poslužiće kao odličan prilog nekom mesu za ručak
3-4 tikvice
1zelena
paprika
1crni luk
1/2 solje
ulja
2 -3 čena
belog luka
200 grama
paradajz sosa
Jedna
kašika kulinata
1/2
kašičice kumina
So, biber
10 zelenih
maslina
2 kašike
peršuna
Iseći
tikvice na male kockice.
Papriku
iseći na rezance kratke, srednje širine .
Crni luk
iseći na kockice.
Ispržiti
tikvice i papriku na četvrtini šolje ulja.
Crni luk
dinstati u drugom tiganju na drugom delu ulja, pa dodati beli luk, paradajz
sok, vodu i kulinat. Začiniti kuminom. Kuvati par minuta, pa spojiti sa
dinstanim povrćem.
Kuvati 7 do
10 minuta, probati pa dodati so i biber po potrebi.
Pred kraj
dodati masline i peršun.
Нема коментара:
Постави коментар