субота, 21. септембар 2013.

Curetina sa tikvicama

Potrebno:
500g cureceg belog mesa
500-600g tikvica
1 glavica crnog luka
1-3 cena belog luka
(po zelji mozete dodati par listova spanaca)


                                                   
Iseckati curece belo meso na kockice i zaciniti po zelji.
Na malo maslinovog ulja prodinstati sitno seckan crni i beli luk
Dodati curetinu i pustiti je par minuta da uhvati koricu, okrenuti 
na drugu stranu, pa kad je lepa i hrskava, dodati tikvice iseckane
na kockice. Dinstati na blagoj temperaturi oko pola sata. 
U medjuvremenu po zelji dodati spanac i mirodjiju.





3 коментара:

  1. Može li ovako jelo stajati i sutradan za ručak?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. zasto da ne. Cak i sa spanacem. Ono pravilo da spanac i pecurke ne treba zagrevati i cuvati za sutra, je zastarelo jer hranu cuvamo u frizideru.

      Избриши
  2. Svaka čast. Ja sam specifičan, pa mi ovo jelo nije prijalo. Ali inače, za one koji vole tikvice i spanać, super je ispalo. :)

    ОдговориИзбриши