четвртак, 16. јануар 2014.

MOJE LEPINJE

Zahvaljujemo gospodji Jadranki *Severno svetlo dekupaz* na receptu 


Zamesila sam od 3 vrste brašna i semenki sa sodom bikarbonom i puterom
450gr brašna (3 vrste)
3,5dl mlake vode
kašiku putera
malo himalajske soli
šaku semenki (susam, lan, suncokret, ludaja-golica)
Zamesila mekano, ostavila da odstoji par sati, razdelila na 5 jufki, razvukla oklagijom, poredjala u tepsiju, namazala vodom i pekla na 250C dok nisam videla da su gotove. Tople uvila u masni papir za pečenje, krpu i u naslonsku vrecicu. Na slikama lepinja je presecena na pola da bi se videle semenke...
 Prezadovoljna sam i ukusom i mirisom, a vidim da je i moj sin napravio sendvič i odneo u školu






Нема коментара:

Постави коментар