Recept za hlebic je isti manje vise kao i svi, ali ga nacin pecenja odvaja :)
500ml vode,
500g brasna (ovog puta sam koristila ovseno, razano i heljdino)
1 kasika mlevenog lana,
2 kasike raznog semenja
1 kasika soli
1 prasak za pecivo
4 kasike maslinovog ulja
Sve suve sastojke lepo izmesajte kako bi se brasna pomesala,
a prasak za pecivo se razbio po celoj masi. Dodati vodu i ulje
i ostaviti da stoji dok se rerna ne ugreje. E SAD!!
Kad se ukljuci rerna, u nju se ubaci vatrostalna cinija po mogucstvu
sa poklopcem i greje se zajedno s rernom.
Kad je rerna ugrejana na max izvaditi vatrostalnu sipati u nju masu
hleba, poklopiti i vratiti u rernu, smanjiti temp na 220C.
Hleb se pece oko 45min do 1 h, zavisi od jacine rerne i ukusa..
Imam jedan stari recept za hleb koji sam pre pravila ali ide kesica suvog kvasca pa me interesuje da li moze kvasac u hleb ili je zabranjen?!
ОдговориИзбришиNe ide kvasac u Hrono ishrani... prasak za pecivo ili soda bikarbona
Избришиsamo budite obazrivi sa kolicinom recimo sode bikarbone, jer hoce da bude gorko ako je mnogo.
ИзбришиOlja izgleda preukusno!
ОдговориИзбришиhvala :)
ИзбришиA da li je potrebno da se vatrostalna činija podmaže sa nekom masnoćom?
ОдговориИзбришиja uvek podmazem malo maslinovim uljem ako je vatrostalna posuda, ali mi je draze da koristim silikonske kalupe, jer tad nema nikakvog podmazivanja :)
Избришиne treba da se podmazuje vatrostalna uopste
Избришиne podmazujem nista!!! vatrostalna se stavi u rernu da se greje zajedno sa rernom, i kad sipate testo momentalno se pravi korica.. a po poecenju hleb prosto izleti iz nje!
ОдговориИзбришиmeni je sinoc izasao vlazan hleb, jel e to moguce zasto sam pekla sa poklopac?
ОдговориИзбришиnesto verovatno niste uradili kako treba! Vatrostalna cinija mora da se zagreje zajedno sa sporetom, u tako vrelu ciniju sipate testo i mora da ima koricu, nikako ne bude vlazno
ОдговориИзбришиDda li se i pece sa poklopcem.
ИзбришиАутор је уклонио коментар.
ОдговориИзбришиako sipam testo u vrucu staklenu vatrostalnu posudu moze li doci do pucanja posude
ОдговориИзбриши