четвртак, 26. септембар 2013.

Burek od heljdinih kora

Burek...moja najveca slaba tacka...testo i jeste ono sto je mene dovelo do situacije sa kojom se sada borim...i zahvaljujuci Katarini Karic, drugarici iz FB grupe HRONO ISHRANA, na ovom blogu osvanjava recept za burek koji je dozvoljen :) jupiiiiiiiiiiiiiii :) hvala Katarina!!!

Sastojci:
pakovanje heljdinih kora
6 kasika maslinovog ulja
solja obicne vode
mladi sir
malo soli

Priprema:
U okrugli pouljeni pleh staviti 2-3 kore ali tako da veci deo viri van pleha. To su kore kojima cemo prekriti burek na kraju. Ulje pomesate sa soljom vode i solju. Time poprskate kore. Zatim slozite 2 kore, ali tako da stanu u pleh (ne vire van njega), sto podrazumeva da ih malo poguzvate. Zatim te kore ponovo porpskate uljem i vodom, pa njih stavite ponovo 2 kore. Te dve kore prvo porpskate uljem i vodom a zatim narendate mladi sir. Preko toga idu ponovo 2 kore, poprskate uljem i vodom, ponovo 2 kore, poprskate uljem i vodom, pa treci put 2 kore koje poprskate uljem i vodom ali narendate mladi sir. Ovo znaci da se svaki red prska uljem i vodom, ali se na svaki treci renda mladi sir. Sve se slaze tako da zadnja kora mora biti kora sa sirom. Preko sira se preklapaju kore koje smo ostavili da vise van pleha. Burek se posle preklapanja poprska odozgo uljem i vodom i pece u rerni na 200 stepeni pola sata. Kada se izvadi, prevrne se i sece sa donje strane.

PRIJATNO!

I jos jednom hvala Katarini :)

Нема коментара:

Постави коментар