Drugarice sa sajta lifepressmagazin.com su iskopale zimsku verziju pesto sosa. Problematika vezana za pesto sos (u domacoj radinosti) je vezana za pronalazenje svezeg bosiljka posebno u zimskom periodu i skupocu pinjola (nazalost).
Ova nova zimska verzija pesta prevazilazi ove poteskoce :)
EVO JEDAN PRIMER: Pesto od spanaca i majcine dusice
PRIJATNO!
Ova nova zimska verzija pesta prevazilazi ove poteskoce :)
Namirnice koji idu u onaj najtradicionalni pesto jesu: svež
bosiljak, pinjoli, beli luk, maslinovo ulje, ribani parmezan so i biber. Ipak bosiljak mozemo zameniti bilo kojim drugim zelenisem (pa tako imamo pesto od persuna, korijandera, spanaca...), a umesto pinjola mozemo koristiti bilo koje orasaste plodove. Beli luk, maslinovo ulje i parmezan se nikada ne menjaju. Oni su osnova i bez toga ipak ne moze :)
Dakle probajte ovako:
2 šolje zeleniša (zimi lako mozemo naci recimo kelj ili blitvu, pa probajte sa tim)
Pola šolje parmezana
Pola šolje maslinovog ulja
1/3 šolje orašastih plodova
(orasi, bademi, indijski orah, semenke suncokreta ili
bundeve, s tim da ih obavezno pre miksanja malo tostirate u rerni da bi dobili
intenzivniji ukus)
2-3 zrna belog luka
So, biber, limunov sok po ukusu.
EVO JEDAN PRIMER: Pesto od spanaca i majcine dusice
1 šolja mladog
svežeg spanaća (ili pola šolje zamrznutog)
1/4 šolje svežih
listova majčine dušice (u krajnjem slučaju 1 kašičicu suve majčine dušice, ali
onda dodajte više spanaća)
1 čen belog luka,
iseckan
1/4 šolje
narendanog parmezana
1/4 šolje
ekstradevičanskog maslinovog ulja
1/4 kašičice soli
1/4 kašičice
bibera
Sve sastojke, osim maslinovog ulja ubacite u seckalicu za
hranu i obradite dok ne bude sve dobro iseckano. Dodajte i maslinovo ulje i
izmešajte dok se sve ne sjedini, a možete dodati još ulja dok ne dobijete
željenu gustinu pesta.
PRIJATNO!
Нема коментара:
Постави коментар