уторак, 8. октобар 2013.

Haringa u zemljanoj posudi

Sastojci:
4 zaleđene haringe,
500 g paradajza,
250 g svežih šampinjona,
2 čena belog luka,
100 ml belog vina,
200 ml supe od povrća,
2 grančice ruzmarina,
2 grančice majorana,
2 grančice timijana,
1 kašičica aleve paprike,
4 kašike soka od limuna,
vorčester sos

Priprema: 
Haringe oprati pod mlazom vode i osušiti papirnim ubusom. Zatim, ih poprskati sokom od limuna i vorčester sosom. Posoliti i pobiberiti, pa staviti u frižider oko 15 minuta.

Šampinjone očistiti i istrljati vlažnom čistom krpom, pa i njih poprskati sokom od limuna.
Očistiti beli luk, sitno ga iseckati i pomešati sa opranim paradajzom isečenim na četvrtine i šampinjonima.

Pokvasiti vodom zemljanu posudu pa u nju izručiti pripremljeno povrće. Preliti vinom i supom od povrća. Oprati začinsko bilje, ocediti i poreðati preko povrća. Na kraju poređati haringe.

Zemljanu posudu poklopiti (ako nema poklopac prekriti alufolijom) i staviti u hladnu rernu. Peći 20 minuta na 200 stepeni. Nakon toga, smanjiti temperaturu na 180 stepeni i peći još 20 minuta.

Нема коментара:

Постави коментар