Sastojci:
4 zaleđene haringe,
500 g paradajza,
250 g svežih šampinjona,
2 čena belog luka,
100 ml belog vina,
200 ml supe od povrća,
2 grančice ruzmarina,
2 grančice majorana,
2 grančice timijana,
1 kašičica aleve paprike,
4 kašike soka od limuna,
vorčester sos
Priprema:
Haringe oprati pod mlazom vode i osušiti papirnim ubusom. Zatim, ih
poprskati sokom od limuna i vorčester sosom. Posoliti i pobiberiti, pa staviti
u frižider oko 15 minuta.
Šampinjone očistiti i istrljati vlažnom čistom krpom, pa i njih
poprskati sokom od limuna.
Očistiti beli luk, sitno ga iseckati i pomešati sa opranim paradajzom
isečenim na četvrtine i šampinjonima.
Pokvasiti vodom zemljanu posudu pa u nju izručiti pripremljeno povrće.
Preliti vinom i supom od povrća. Oprati začinsko bilje, ocediti i poreðati
preko povrća. Na kraju poređati haringe.
Zemljanu posudu poklopiti (ako nema poklopac prekriti alufolijom) i staviti
u hladnu rernu. Peći 20 minuta na 200 stepeni. Nakon toga, smanjiti temperaturu
na 180 stepeni i peći još 20 minuta.
Нема коментара:
Постави коментар