Sastojci
2 fileta pilećih prsa
1 limun
1.5 soljica pilećeg bujona
2 kasicice naseckanog đumbira
2 kasicice svežeg peršuna
so, biber
1 limun
1.5 soljica pilećeg bujona
2 kasicice naseckanog đumbira
2 kasicice svežeg peršuna
so, biber
Priprema
Zagrejte ulje u posudi. Limun
narežite na kriške. Stavite pileća prsa u posudu, a limun poslažite na njih. Na
limun stavite đumbir i peršun. Prelijte bujonom tako da je piletina prelivena
do pola. Posolite i pobiberite po želji.
Poklopite posudu i pustite da se
piletina kuva 25 do 30 minuta. Ugasite vatru, nemojte dizati poklopac i pustite
da stoji 5 do 10 minuta.
Izvadite piletinu i stavite na tanjire.
Prelijte umakom od đumbira i poslužite odmah.
Нема коментара:
Постави коментар