петак, 25. октобар 2013.

Krekeri od bosiljka



Sastojci: 
2 šolje (250 ml) bademovog (ili običnog) brašna (u originalnom receptu su koristili bademovo brašno)
3/4 kašičice soli
1 kašika suvog ili svežeg bosiljka
1 kašika maslinovog ulja
2 kašike vode

Priprema:
Pomešati brašno, so i bosiljak u posudi. U drugoj, manjoj posudi izmešajte maslinovo ulje i vodu, pa dodajte u mešavinu sa brašnom i mešajte dok se svi sastojci ne sjedine.
Od testa formirajte kuglicu, pa je stavite između dva komada masnog papira za pečenje, pa izvaljajte u disk ili pravougaonik debljine 0,5 cm. Skonite gornji komad papira, pa premestite izvaljano testo i donji deo papira u tepsiju. Tu testo izrežite na kvadratiće sa nožem ili rezačem za pizzu. Pecite ih u prethodno zagrejanoj rerni na 180C 9 do 11 minuta dok ne porumene. Izvadite iz rerne i ostavite da se ohlade – 20-tak minuta.

Ovi krekeri se mogu koristiti uz sledeci sos:


Sastojci: 
2 do 3 čena belog luka
6 svežih listova bosiljka
1 šolja pekan oraha
1/3 šolje maslinovog ulja
230 gr krem sira
½ šolje narendanog čedar ili parmezan sira 
biber.

Beli luk naseckajte, pa lagano ispržite na maslinovom ulju, naseckajte bosiljak, pa sve sastojke izmešajte u blenderu ili seckalici za hranu. Služite sa sveže pečenim krekerima.

Za to vreme pripremite umak. Trebaće vam: 2 do 3 čena belog luka, 6 svežih listova bosiljka, 1 šolja pekan oraha, 1/3 šolje maslinovog ulja, 230 gr krem sira, ½ šolje narendanog čedar ili parmezan sira i biber.
Beli luk naseckajte, pa lagano ispržite na maslinovom ulju, naseckajte bosiljak, pa sve sastojke izmešajte u blenderu ili seckalici za hranu. Služite sa sveže pečenim krekerima.

Read more at http://lifepressmagazin.com/kulinarstvo/brzi-jednostavni-recepti/brzi-krekeri-od-bosiljka/#IwDRZpAkXczaK7xT.99


Нема коментара:

Постави коментар