уторак, 22. октобар 2013.

O nama

JELENA BRANKOVIC
Celog zivota sam varirala u kilazi i cini mi se celog zivota bila na nekim dijetama i restrikcijama. Mislim da je postojao samo jedan kratki deo zivota kada sam mogla da jedem sta sam htela i kada sam izgledala super...ali recimo samo da sam tada bila tinejdzer.
A onda je na red dosla trudnoca...onog momenta kada sam saznala sam trudna to sam shvatila kao poziv da jedem sta god hocu i koliko god hocu, jer sam TRUDNA. Ne treba uskracivati trudnici nista, zar ne? I tako sam pojela i oblaka jedan deo :)
Moj muz nase dete u sali zove Siskocevapcic. Kaze nastala je od Sis cevapa koje sam pomahnitalo jela u 12 nocu. Taj ceo prethodni zivot odricanja i paznje je doveo do toga da sam se kao pustena sa lanca najedala i prejedala i ugojila 27 kg!!!
I nista mi nije bilo vazno, jer sam sve vreme pricalo ma to je zbog trudnoce, skinucu ja to :) Ali to nije islo onako kako sam zamisljala da ce ici. Ni brzo ni lako! Skinula sam nekih 13kg ali tih jos 12 zacementiranih nikako ne mogu...i skoro da sam pocetkom godine uspela...skinula sam 7-8kg ali sam ih vratila vrlo brzo.
I tako sam konacno shvatila da mi je vreme da ne drzim dijetu pa da se nakon nje vracam na stari rezim zivota i ishrane, vec da iz korena menjam ishranu i da je tako zadrzim zauvek.
Dugo sam trazila sta i kako...dugo sam sama osmisljavala jelovnike kojih sam se pridrzavala dok se ne dogodi nesto sto me izbaci iz rutine (operacija krajnika decijeg, bolest, letovanje i sl). Prvi put gad se dogodi da ne spremim unapred jelo, istog momenta posezem za djubre hranom :)
Meni je skroz jasno kako poznati brzo smrsaju i kako kazu dovedu liniju do perfekcije...neko im kuva i samo gura pod nos...njihov zadatak je da sazvacu to sto im je stavljeno na tanjir i da idu u teretanu. 
Ali, i bez obzira na sve obaveze oko deteta (koje raste pa sa njim i obaveze i aktivnosti), obaveze u kuci, na poslu i svega ostalog, odlucila sam cvrsto da se posvetim sebi!!! Dalje ovako ne moze, posebno sto planiramo jos jedno dete...ja ovako ugojena ne smem uci u drugu trudnocu.
Zato moj put skidanja 15kg krece sutra! Kombinovacu hrono rezim ishrane sa intolerancijom. Nisam mogla vise da zakomplikujem :) ali drzite mi palceve ...
IDEMO POLAKO!


OLIVERA LAZAREVIC
Kao i mnoge devojke koje uporno gube bitku sa kilogramima iz godine u godinu, i ja tragam za savrsenom dijetom, koja ce napokon uroditi plodom. Nekad uspesna u UN dijeti, sada ne mogu da se nateram na toliku kolicinu odricanja. Svi mi vec par godina unazad pricaju o hrono ishrani kao "nacinu zivota" i napokon evo me, pocinjem... Mislim da je zazvonilo kada sam shvatila da imam kilograma koliko i onomad kad sam otisla da rodim bebu, samo sto sad bebe nema, znaci visak je ogroman. Samim tim su i prvi rezultati znatni. PRVA nedelja na hrono rezimu je napravila MINUS od 2 kg na mojoj vagi, a da pri tom nisam osetila glad ni jednog trenutka. PA da nastavimo...
Podelicu s vama "uspesne" i zanimljive recepte iz mog HRONO kuvara

1 коментар:

  1. jelena brankovic!!
    vas tekst kao da sam ja pisala!!! od reci do reci... isto se ugojila u prvoj trudnoci 27kg... isto planiram jos jedno dete koje ne smem da zacnem sa ovom kilazom... utesno mi je sto sad vidim da postoji jos neko ko je poput mene, mozda cu uz vas uspeti da resim svoj problem sa kilazom, praticu vas. sve najbolje! Maja

    ОдговориИзбриши