Kinoa je jedna od nutritivno najvrednijih namirnica
koja sadrži proteine koji se lakše vare od proteina iz mesa i jaja.Kinoa sadrži
svih osam esencijalnih aminokiselina,dok ostale žitarice sadrže najviše
tri.Kinoa je bogata dobrim nezasićenim mastima,a sadrzi manje ugljenih hidrata
nego većina ostalih žitarica.Odličan je izvor gvožđa i ostalih minerala.
Potrebno:
1 šolja od kafe kinoe
3 šolje vode
1/2 k.k. morske soli
1 kašika maslinovog
ulja
4 iseckane crne
masline
1 iseckan paradajz
(bez semenki)
1 kafena kašičica
limunovog soka
so, mleveni
biber,
4 lista sremuša (2
češnja belog luka)
Priprema:
Vodu sa morskom soli pustiti da provri pa dodati
kinou, smanjiti vatru i pustiti da vri 10 min. Procediti i staviti u činiju.
Preliti je maslinovim uljem, dodati usitnjene masline, iseckan paradajz,
iseckane listove sremuša, malo posoliti, pobiberiti, poprskati limunovim sokom.
Blago promešati.
Нема коментара:
Постави коментар