Jesen je najbolje vreme za prokelj. Ni tvrd ni gorak, nego bas kako treba.
Kazu da je mnogo zdrav pa stoga evo jedne lepe kombinacije u hrono maniru.
150-200g filea oslica (ili dva parceta)
300g prokelja
malo belog luka, maslinovog ulja, soli..
zacina po ukusu
Prokelj staviti u serpicu i prokuvati, od kljucanja jos 5 min.
Zatim ga procediti, dodati malo soli, maslinovog ulja i cen belog
luka sitno iseckan. Ostaviti da se prohladi.
Za to vreme na gril tiganju ispeci file oslica na malo maslinovog ulja.
I eto... ukusno i zdravo za svega 15min.
Rucak mozete obogatiti salatom po ukusu.
Kod mene je to danas bila zelena salata, paradajz, krastavac i cvekla
Kazu da je mnogo zdrav pa stoga evo jedne lepe kombinacije u hrono maniru.
150-200g filea oslica (ili dva parceta)
300g prokelja
malo belog luka, maslinovog ulja, soli..
zacina po ukusu
Prokelj staviti u serpicu i prokuvati, od kljucanja jos 5 min.
Zatim ga procediti, dodati malo soli, maslinovog ulja i cen belog
luka sitno iseckan. Ostaviti da se prohladi.
Za to vreme na gril tiganju ispeci file oslica na malo maslinovog ulja.
I eto... ukusno i zdravo za svega 15min.
Rucak mozete obogatiti salatom po ukusu.
Kod mene je to danas bila zelena salata, paradajz, krastavac i cvekla
Нема коментара:
Постави коментар