субота, 21. септембар 2013.

Kajdžun piletina s povrćem

Kazem ja mom muzu: "E sutra cu da tu premim kajdzun piletinu" :) Njegova zbunjena faca ... neprocenjivo!!! :) ALi kad je pitao sta je to kajdzun...onda je izraz mog lica bio neprocenjiv. Zato sam, tako lepo zabavljena, sela da procitam sta je kajdzun. Mislim, mora biti zdravo kad se zove tako cudno :) I evo ga:

KAJDZUN je mesavina zacina koja se sastoji od mlevene paprike, mlevenog belog i crnog bibera, kima, zrna gorusice, susenog timijana, susenog mrvljenog lista lovora, origana i soli.

Iako sam videla da postoji da se kupi u zdravoj hrani, moguce je da i sami napravimo ovu mesavinu. Tako sigurno mozemo kontrolisati ukus tog zacina i razlicitim merama sastojaka mozemo napraviti verziju koja nama najvise odgovara.

A sada da upotrebimo KAJDZUN :)


Sastojci:

Za pac: jedna pomorandza, kasicica kima, malo maslinovog ulja, kasicica kajdzun zacina, so, biber
I jos: belo meso (pilece, a moze i curece), i naravno neizbezno povrce (2 paprike, praziluk, crni i beli luk)

Priprema:

Piletinu staviti u pac, i držati tako na hladnom bar jedan sat. Prethodno zagrejati rernu na 200C i u većoj posudi staviti meso da se peče oko 45 minuta dok ne dobije zlatnu kožicu. Potom dodati sve pripremljeno povrće i smestiti ga između mesa. Prekriti posudu i peći tako 10-tak minuta, a onda još 10 bez poklopca. 

Нема коментара:

Постави коментар