субота, 21. септембар 2013.

Tuna burger

Kad mi neko kaze pljeskavica, odmah mi na pamet padne neko tesko meso, neka svinjetina, junetina...a ja meso ne volim!!! Ali evo i malo drugacijih pljeskavica :) Nisam sad bas sigurna za koji obrok bismo mogli da je konzumiramo...prvo sam pomislila "super primer za veceru", ali nazalost ima belanca...inicijalno ne bismo smeli da mesamo razlicite vrste proteina...ali onda za dorucak :) zasto da ne :)


Sastojci:
2 veće konzerve tunjevine
crni ili crveni luk iseckan na kocke
2-3 česna belog luka, iseckana takođe
po pola crvene i žute paprike, iseckane na kocke
od oka crnih i zelenih maslina, iseckanih na kolutiće
dva struka mladog luka, iseckanog i s repom
šaka ovsenih pahuljica (ili smočene zemičke u manje zdravoj varijanti)
2 belanca (ili jedno celo jaje)
so, biber ne puno, ako je tunjevina slana

Priprema:
Ukjučite rernu na 200 C.
Prvo iscedite tunu ako je u vodi, a ako nije, sručite ceo sadržaj u posudu u kojoj ćete mešati. Ako je tuna bila u vodi, slobodno dodajte malo maslinovog ulja. Smešajte  sve ostale sastojke u istu posudu, gornjim redosledom. Znači, jaja na kraju. Na veliku tepsiju stavite papir za pečenje, poprskajte ga blago maslinovim uljem. Izradite lopte, spljeskajte ih i ređajte u tepsiju na maloj udaljenosti. Peče se otprilike 30 do 40 minuta, zavisi od rerne. U principu, nakon 15 minuta možete da ih okrenete, nežno, da se peče i druga strana.

1 коментар:

  1. Znaci ovo ne bi smelo za veceru? Zato sto je i belanac i tunjevina protein... hm... steta iszgleda prelepo

    ОдговориИзбриши