петак, 20. септембар 2013.

Humus

Potrebno:
  • 200 g sirovih leblebija
  • 2 čena belog luka
  • 1 limun
  • 1 kašika maslinovog ulje
  • 1 kašika susamovo ulja
  • 1 kašika soli
  • biber
  • 1 list lovora
  • 1 manja glavica crnog luka
  • 1 veza peršuna

Leblebije potopiti u vodi i ostaviti preko noći.  Iscedite vodu, zatim nalite novu i dodajte crni luk isečen na pola., lovor i kašiku soli. Kuvati na manjoj temperaturi oko 90 minuta.
Kuvane leblebije procediti (bez luka) i sačuvati 200 ml tečnosti u kojoj su se kuvale.
Leblebije staviti u blender, zatim dodati beli luk, sok od limuna, maslinovo i susamovo ulje, vezu peršuna, tečnost koju smo sačuvali i sve zajedno sjediniti.
Ako vam humus nije dovoljno slan, posolite po ukusu. Takođe možete dodati malo ljute paprike. Služiti uz lepinje i tortilje.



Нема коментара:

Постави коментар