Potrebno:
Leblebije potopiti u vodi i ostaviti preko noći. Iscedite vodu, zatim nalite novu i dodajte crni luk isečen na pola., lovor i kašiku soli. Kuvati na manjoj temperaturi oko 90 minuta.
Kuvane leblebije procediti (bez luka) i sačuvati 200 ml tečnosti u kojoj su se kuvale.
Leblebije staviti u blender, zatim dodati beli luk, sok od limuna, maslinovo i susamovo ulje, vezu peršuna, tečnost koju smo sačuvali i sve zajedno sjediniti.
Ako vam humus nije dovoljno slan, posolite po ukusu. Takođe možete dodati malo ljute paprike. Služiti uz lepinje i tortilje.
- 200 g sirovih leblebija
- 2 čena belog luka
- 1 limun
- 1 kašika maslinovog ulje
- 1 kašika susamovo ulja
- 1 kašika soli
- biber
- 1 list lovora
- 1 manja glavica crnog luka
- 1 veza peršuna
Leblebije potopiti u vodi i ostaviti preko noći. Iscedite vodu, zatim nalite novu i dodajte crni luk isečen na pola., lovor i kašiku soli. Kuvati na manjoj temperaturi oko 90 minuta.
Kuvane leblebije procediti (bez luka) i sačuvati 200 ml tečnosti u kojoj su se kuvale.
Leblebije staviti u blender, zatim dodati beli luk, sok od limuna, maslinovo i susamovo ulje, vezu peršuna, tečnost koju smo sačuvali i sve zajedno sjediniti.
Ako vam humus nije dovoljno slan, posolite po ukusu. Takođe možete dodati malo ljute paprike. Služiti uz lepinje i tortilje.
Нема коментара:
Постави коментар