Sastojci
150 g
belog pileceg mesa
2 kasike
maslinovog ulja
po ukusu
soli/bibera
malo
vaseg omiljenog zacina za piletinu
(nije
obavezno)
300 g
svezeg kupusa
1/2 manje
glavice crnog luka
20 g
badema
20 g
susama
2 kasike
jabukovog sirceta
2-3
kasike maslinovog ulja
Priprema
1. Piletinu
istuci na dasci, a zatim je premazati maslinovim uljem. Baciti je na zagrejani
tiganj, i
ispeci dobro sa jedne i sa druge strane. Kada je gotova, posoliti je,
pobiberiti i
po zelji
dodati jos neki zacin koji inace koristite za piletinu. Kada se
piletina malo prohladila, iseckajte je na sitnije komade.
2. Mladi
kupus oprati, sitno narendati i posoliti.
3. Na suvoj
tavi, na jako blagoj vatri, proprziti badem koji ste iseckali na listice
(svejedno
da li je
sa ili bez ljuske, oba su ukusni), kad se malko proprzio u istu tavu dodajte i
susam i
sve zajedno jos malko prziti, samo da blago porumeni...ne dozvolite da pregori.
4. Iseckajte
crni luk i posolite ga.
5. U kupus
dodajte piletinu, luk, badem i susam. Dodajte malo sirceta i maslinovog ulja i
sve zajedno dobro promesajte.
Нема коментара:
Постави коментар