петак, 20. септембар 2013.

Salata sa piletinom i kupusom



Sastojci
150 g belog pileceg mesa
2 kasike maslinovog ulja
po ukusu soli/bibera
malo vaseg omiljenog zacina za piletinu
(nije obavezno)
300 g svezeg kupusa
1/2 manje glavice crnog luka
20 g badema
20 g susama
2 kasike jabukovog sirceta
2-3 kasike maslinovog ulja

Priprema
1. Piletinu istuci na dasci, a zatim je premazati maslinovim uljem. Baciti je na zagrejani
tiganj, i ispeci dobro sa jedne i sa druge strane. Kada je gotova, posoliti je, pobiberiti i
po zelji dodati jos neki zacin koji inace koristite za piletinu. Kada se piletina malo prohladila, iseckajte je na sitnije komade.
2. Mladi kupus oprati, sitno narendati i posoliti.
3. Na suvoj tavi, na jako blagoj vatri, proprziti badem koji ste iseckali na listice (svejedno
da li je sa ili bez ljuske, oba su ukusni), kad se malko proprzio u istu tavu dodajte i
susam i sve zajedno jos malko prziti, samo da blago porumeni...ne dozvolite da pregori.
4. Iseckajte crni luk i posolite ga.
5. U kupus dodajte piletinu, luk, badem i susam. Dodajte malo sirceta i maslinovog ulja i
sve zajedno dobro promesajte.

Нема коментара:

Постави коментар