Sastojci:
1kg leblebija
2 glavice luka
5 cenova belog luka
1 veza persuna
1 veza korijandera
1 zelena ljuta paprika
3 kasike kurkume
3 kasike kima
2 kasike semena korijandera
1/2 kasicice praska za pecivo
so i biber
Priprema:
Leblebije natapati 12 sati. Skuvajte ih, procedite i ocistiti od ljuski. Mozete upotrebiti i konzervu kuvanih leblebija. U blender stavite leblebije, sitno naseckan persun, korijander, luk, beli luk i ljutu papriku. Krupno sameljite, dodajte zacine, zacinite solju i biberom. Meljite dok ne dobijete glatku masu.
Od gotove smese oblikujte kuglice i isprzite dok sa svih strana ne budu zlatno zute (ja bih ovde zamenila przenje sa pecenjem u rerni, ali to moram da probam pa cu svakako javiti).
1kg leblebija
2 glavice luka
5 cenova belog luka
1 veza persuna
1 veza korijandera
1 zelena ljuta paprika
3 kasike kurkume
3 kasike kima
2 kasike semena korijandera
1/2 kasicice praska za pecivo
so i biber
Priprema:
Leblebije natapati 12 sati. Skuvajte ih, procedite i ocistiti od ljuski. Mozete upotrebiti i konzervu kuvanih leblebija. U blender stavite leblebije, sitno naseckan persun, korijander, luk, beli luk i ljutu papriku. Krupno sameljite, dodajte zacine, zacinite solju i biberom. Meljite dok ne dobijete glatku masu.
Od gotove smese oblikujte kuglice i isprzite dok sa svih strana ne budu zlatno zute (ja bih ovde zamenila przenje sa pecenjem u rerni, ali to moram da probam pa cu svakako javiti).
ovo se zove FALAFEL ekstra je ukusno, redovno sam ga jela dok je neki Tunizanin drzao brzu hranu kod mene u prvomajskoj... :)
ОдговориИзбришиeto ti nisam znala :) e pa sad moramo da probamo kad je vec po hrono ishrani, ali da zamenimo to przenje u ulju sa recimo rernom ili u manje ulja :) videcemo kako bude ispalo...ponavljanje je majka znanja :)
ОдговориИзбриши