I tako ja uradih intoleranciju da bi sebi jos malo zakomplikovala zivot :) Salim se, ideja mi je bila da ubrzam rezultate...I ta intolerancija pokaze da od svih zitarica smem jesti jedino i samo OVAS. Pomislih "Na sta ce da lici taj hleb da mi je da znam", ali pravo da vam kazem ispao je superrrrrrr :)
Sastojci:
2 solje (od 250ml) ovsenog brasna
2 solje vode
prasak za pecivo, mada sam ja stavila sodu bikarbonu
so
cudesna mesavina zrnevlja :)
Postupak:
Cudesna mesavina zrnevlja je mesavina svega i svacega sto vi volite i smete da jedete. U mom slucaju su to sirov badem, laneno seme, susam, kim i origano ali se moze svakako staviti i bilo sta drugo. Sve lepo isitnite u blenderu i cuvate u staklenoj tegli. Ipak jedna napomena, ne cuvati predugo (sto znaci ne praviti mnogo odjednom) jer lan jako brzo uzegne.
Sve sastojke smutite i dobijete jednu retku masu, malo guscu od smese za palacinke.
Ostaviti smesu da stoji nekoliko sati, da brasno lepo upije vodu. I onda je spremno za pecenje. Ja sam stavila u silikonske kalupe, ali mozete peci kako god vama odgovara.
Ovakav hleb vrlo malo naraste tokom pecenja, ali je ispao jako jako mekan. Iskreno nisam ocekivala.
Eto pa probajte.
Sastojci:
2 solje (od 250ml) ovsenog brasna
2 solje vode
prasak za pecivo, mada sam ja stavila sodu bikarbonu
so
cudesna mesavina zrnevlja :)
Postupak:
Cudesna mesavina zrnevlja je mesavina svega i svacega sto vi volite i smete da jedete. U mom slucaju su to sirov badem, laneno seme, susam, kim i origano ali se moze svakako staviti i bilo sta drugo. Sve lepo isitnite u blenderu i cuvate u staklenoj tegli. Ipak jedna napomena, ne cuvati predugo (sto znaci ne praviti mnogo odjednom) jer lan jako brzo uzegne.
Sve sastojke smutite i dobijete jednu retku masu, malo guscu od smese za palacinke.
Ostaviti smesu da stoji nekoliko sati, da brasno lepo upije vodu. I onda je spremno za pecenje. Ja sam stavila u silikonske kalupe, ali mozete peci kako god vama odgovara.
Ovakav hleb vrlo malo naraste tokom pecenja, ali je ispao jako jako mekan. Iskreno nisam ocekivala.
Eto pa probajte.
odlicna zamisao
ОдговориИзбришиB krvna grupa?
ОдговориИзбришиZa kr.grupu B hleb od Speltinog,owsenog i pirinčanog brašna.Izuzetan za tost.Pozdraw
ОдговориИзбришиJa sam pravila ovaj hleb i uvek je sredina malo gnjecava... I malo je hleb gorak
ОдговориИзбриши